Home / 

Pagina: Weerbaarheid

Weerbaarheid

Uw fysieke en mentale doelen behalen, dat is waar 1tot1training sterk in is! Ervaren en gedreven trainers zorgen voor kwalitatief hoogwaardige training en begeleiding op weg naar uw doel.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De eerste stap, is misschien wel de beste voor jou! Durf jij hem te nemen?

Waarom weerbaarheid?

Als je evengoede weerbaarheid hebt, kan je op een passende positieve manier goed voor jezelf opkomen.

Je kunt dan ook met respect voor anderen en jezelf grenzen stellen.

Wat is de werking van weerbaarheid?

Weerbaarheid werkt preventief. Het voorkomt machtsmisbruik en kan de kans op geweldservaringen verminderen. Er is een grotere kans dat geweld tijdig stopt als je effectief reageert. Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen in je eigen kundigheid, hierdoor zal je beter voor jezelf opkomen.

Ja-, nee- en twijfelgevoelens spelen een rol bij het opkomen voor jezelf. Je bewust zijn van deze gevoelens is belangrijk om te kunnen merken of iemand jouw grenzen overschrijdt.

Wat leer ik tijdens deze trainingen?

Tijdens de weerbaarheidstraining oefen je verschillende weerbaarheid gerichte thema’s die kunnen voorkomen dat je slachtoffer wordt van grensoverschrijdend gedrag.

In de cursussen en trainingen werk je vooral aan het vergroten van je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Cursisten krijgen tools aangereikt waardoor ze bij grensoverschrijdend gedrag beter kunnen pareren. Ook bij het verwerken van geweld ervaringen kan weerbaarheidstraining een positieve bijdrage leveren.

Weerbaarheidstraining is niet alleen voor jeugd, ook volwassenen kunnen soms wel een steun in de rug gebruiken als het om zelfvertrouwen gaat. Denk hierbij aan situaties waarbij autoritair gedrag van de tegenpartij vaak kan leiden tot onjuiste keuzes of erger dingen doen die je eigenlijk helemaal niet wilt doen.

 

Vanwege de relatie met vechtsport komen in de weerbaarheidstraining zeker specifieke zelfverdedigingstechnieken naar voren die kunnen helpen om in geval van nood juist te handelen.

 

Zoals in de video aan de rechterzijde van het beeldscherm ziet u dat twee kinderen bezig zijn met een weerbaarheidstraining. De training zal er misschien voor u niet meteen effectief uitzien, maar wij bewijzen het tegendeel.

 

Vele jongeren die bij ons de weerbaarheidstraining hebben gevolgd zien wij met een sterkere zelfcontrole terug komen wat een grote bijdrage zal zijn aan het opgroeien.